Mød kollegerne

På denne side fortæller en række af vores dygtige kolleger, om deres hverdag i Topdanmark. Det kan være med til at give dig en idé om, hvordan det er at arbejde her, og hvilke mennesker og værdier du vil støde på.

Jens Jakob Andersen

Privatassurandør
Ansat som assurandør i Topdanmark siden 2005

Ikke to ens dage
Min hverdag er fleksibel og afvekslende, og det kan jeg rigtig godt lide. Der er hverken to dage eller to kunder, der er ens, og det gør, at hver dag byder på nye udfordringer. Som assurandør skaber man sit eget job, og det kræver, at man kan strukturere sin tid. Det er vigtigt at være i stand til at kigge to uger frem for at få struktur i sin hverdag.

Kundekontakten er vigtig
Assurandøren spiller en væsentlig rolle i mødet med kunderne, og man skal kunne tale med alle. Kemien med kunden er vigtig, for som assurandør sælger man lidt af sig selv, hver gang man er ude hos kunder. Man skal matche kunden, det vil sige, at man altid skal kunne tale med kunderne ud fra deres situation. Hvis jeg har kemi med en kunde fra starten, er det lettere at lave aftaler med kunden, tale med kunden og løse kundens problemer. Samtidig er det selvfølgelig essentielt, at man er fagligt kompetent og fagligt godt klædt på, for man skal kunne stå inde for det, man siger og holde, hvad man lover over for kunden.

Gode kolleger
Som assurandør skal man kunne lide at have et meget individuelt og konkurrencepræget job, hvor man bliver målt på sine resultater, og det kan jeg. Men samtidig betyder det kollegiale sammenhold meget for mig. Efter et stykke tid i Topdanmark har jeg fået et godt netværk, og det er vigtigt. Især assurandørbasen i Odense, som jeg er tilknyttet, betyder meget på grund af det gode samspil med kollegerne og de andre assurandører. Her er humøret altid godt, og vi vil altid gerne hjælpe hinanden.

Jesper Olsen

Pensionskundechef
Tidligere privatassurandør og pensionschef i Topdanmark

Et job med frihed og indflydelse
Jeg synes, at det bedste ved at arbejde som pensionskundechef er den frihed, der er i jobbet og den tilfredshed jeg føler, når jeg er med til at sørge for, at kunderne er tilfredse. Og så er Topdanmarks pensionsselskab et lille selskab, hvor der ikke er langt til toppen. Det er uformelt og fleksibelt, og det gør, at udfordringerne hurtigt bliver løst. Samtidig er selskabet under udvikling, og der sker meget med salget og kunderne. Derfor har man indflydelse og mulighed for at sætte sit eget præg.

En udfordrende hverdag
Jobbet som pensionskundechef er spændende og udfordrende. Mit arbejde handler om at sikre, at Topdanmarks firmapensionskunder - både virksomheden og dens ansatte - er tilfredse. På en typisk hverdag besvarer jeg de henvendelser, jeg får fra kunderne. Eksempelvis kan jeg blive kontaktet af en virksomhed, som har en medarbejder, der har akut brug for sin Sundhedssikring. Derudover holder jeg statusmøder med virksomhederne om deres pensionsordninger, samt fælles informationsmøder for medarbejderne om nye tiltag og lovmæssige ændringer. For at have et godt samarbejde med kunderne er det vigtigt, at der er tillid mellem mig og kunden. Hvis mine kunder er tilfredse, er jeg også tilfreds.

Man skal være selvstændig og målrettet
Som pensionskundechef skal man være målrettet og struktureret i det, man laver. Man skal kunne skabe kemi med kunderne, og så skal man være meget selvstændig. Men jeg synes også, at det er vigtigt, at man trives godt socialt med sine kolleger, og at man kan udveksle erfaringer med dem og sikre, at man er ensartet i sine arbejdsmetoder. Dette fungerer rigtigt godt i Topdanmark.

Linda Simonsen

Ansat i Liv og Pension
Uddannet forsikringselev i Topdanmark

Masser af udfordringer

Når jeg møder på arbejde om morgenen, ved jeg aldrig, hvad dagen bringer. Det afhænger af, hvad posten kommer med, hvem der ringer, og hvad de skal have hjælp til.
Mit job handler om at give de kunder, der henvender sig, en god service, så de får en god oplevelse. Det er en dejlig fornemmelse, for der findes da ikke noget bedre end at hjælpe folk?

Man interesserer sig for hinanden

Der er en afslappet omgangstone i Topdanmark. Når folk kommer tilbage efter ferie, eller en af kollegerne har brug for at snakke, er der ingen, der ser skævt til, at vi bruger lidt tid på at snakke. Det betyder meget, at vi har lov til at interessere os for hinanden. Det er medvirkende til, at jeg er glad for at gå på arbejde.
Samtidig betyder det, at vi som kollegaer ved, hvad der sker i hinandens liv. Der er en gensidig forståelse kollegerne imellem, der gør at vi kan støtte hinanden. Mine kollegaer er helt klart en af de ting, jeg er gladest for i mit job.

Bliver ikke kigget over skulderen

Min leder har tillid til mig. Jeg føler ikke, at hun kigger mig over skulderen. Det er rart at vide, at ligegyldigt hvad der sker, har jeg hendes fulde opbakning. Det betyder meget i arbejdet med kunderne, og det giver mig en frihed til at være mig selv over for kunderne.
Jeg ved, at så længe jeg bare yder en god service og gør mit arbejde, så godt jeg kan, så kan jeg gøre det på min egen måde. Samtidig ved jeg, at hun vil forsøge at opfylde de ønsker, jeg har uddannelsesmæssigt, så jeg konstant har udfordringer.

Thomas Rene Hansen

Programmør
Uddannet svagstrømsingeniør fra Ingeniørhøjskolen

Masser af udfordringer

"Hver dag byder på sit problem som programmør i Topdanmark. Men det er ikke noget problem for mig, tværtimod. For det betyder, at ikke to dage er ens, og det kan jeg rigtig godt lide.
Det betyder nemlig, at det aldrig er rutinearbejde, og at der er masser af faglige udfordringer: Jeg arbejder nemlig med de systemer, brugerne ser, fx hjemmesidens prisberegner og boligsites, og hver gang jeg får en ny opgave i hånden, skal jeg hele tiden tænke på at tilpasse systemerne, så de både afspejler Topdanmarks forretningslogik og stadig er brugervenlige. Det kan godt trække tænder ud.
Men samarbejdet i afdelingen er godt, så en god dag er, når alle ting går op i en højere enhed, og det hele bare klapper for de team, der skal arbejde sammen om en opgave. Og det gør det ofte, da idéer og kreativitet er godt støttet af, at der er styr på tingene og standarder for stor set alt.

Muligheder for udvikling og karriere

Jeg synes, de personlige udviklingsmuligheder er gode. Jeg vil fx meget gerne arbejde med "framework'et" i vores applikationer, og det har jeg sammen med min chef sat mig et mål om at nå. Samtidig er der rige muligheder for at komme på kurser, fordi man i Topdanmark netop går meget op i, at vores viden hele tiden er opdateret. På den måde kommer jeg ikke til at stå i stampe. Derfor kan jeg også sagtens forestille mig at fortsætte min it-karriere i Topdanmark mange år fremover.

Familie og arbejde hånd i hånd

Ud over de mange udviklingsmuligheder er det bedste, at det er stabilt arbejde. Der bliver selvfølgelig stillet store krav til mig, men jobudfordringerne er en chance og ikke et pres. Jeg fik en datter i august 2001, og derfor er det naturligvis vigtigt for mig, at arbejdsliv og familieliv kan fungere sammen. Og det kan det i Topdanmark."

 

Brian Madsen

Projektleder, datamatiker og HD(O)

Jeg søgte job som projektleder i Topdanmark, fordi virksomheden har et professionelt fokus på projektledelse. Desuden kendte jeg i forvejen lidt til kulturen i Topdanmark, hvilket også var en af grundene til at jeg var interesseret i stillingen. Topdanmark er en stor arbejdsplads, hvor der er mange kolleger man kan sparre med. Blandt andet har man etableret et centralt Projektcenter med mange projektledere tilknyttet. Det har jeg oplevet som meget positivt.

Nyt projekt fra dag 1

Min første arbejdsdag begyndte uden at jeg vidste noget om, hvilket projekt jeg skulle have ansvaret for. Men det gik stærkt. Jeg fik en kop kaffe og et projekt stukket i hånden, hvilket var en helt optimal start. Jeg har hørt om andre projektledere i andre virksomheder, som kom på græs i nogle måneder eller skulle ind på et igangværende projekt. 

Fin modtagelse

Jeg er i det hele taget meget glad for den måde, jeg blev taget imod på af Topdanmark. Folk var ekstremt positive og åbne over for det at man startede som ny medarbejder. Jeg oplevede medarbejderne i Topdanmark som meget interesserede i at mødes og meget villige til at forklare mig om de forskellige forretningsgange. Det var en super positiv oplevelse at stå som ny og ingenting vide, og så bare kunne ringe rundt og aftale møder. Hvis kulturen ikke var sådan, kunne det godt have været lidt tungt at starte som ny.

 

 

 

Den cyklende assurandør

Når assurandør Allan Gaarde skal til møde med kunderne i København, cykler han fra sted til sted. Det er praktisk, og kunderne synes også om det.

Mød Allan i filmen her (2:40 min.)

 

Det sociale Topdanmark

Det sociale Topdanmark

Vores arbejdsplads

Vores arbejdsplads