Om elevuddannelsen

Tør du tage springet, så hop ombord på en spændende og udfordrende uddannelse hos os. Som elev i Topdanmark får du på en gang en meget alsidig og individuel uddannelse. Elevuddannelsen giver dig en bred finansiel uddannelse med fokus på forsikring og service. Samtidig kan du selv vælge at specialisere dig inden for skadeforsikring, livsforsikring eller salg af forsikringer, afhængigt af hvilken profil der passer bedst til dig. Men før du starter, er der nogle ting, der er gode at vide om uddannelsen.

Vores elever

Sammen med 15-20 andre elever starter du den 1. september og afslutter uddannelsen to år senere. Vi har omkring 40 elever under uddannelse ad gangen, og deres gennemsnitsalder er 21 år.

Din baggrund

Du har en EUX Finans eller er færdig med enten HHX, gymnasiet eller HF, og du må meget gerne have noget erhvervserfaring – gerne med kundekontakt.

Løn, pension og ferie

Du får selvfølgelig løn i hele elevperioden. Lønnen er 17.164 kroner om måneden det første år og 18.595 kroner det andet år – satserne gælder fra 1. juli 2018. Er du fyldt 18 år, får du efter 3 måneders ansættelse en pensionsordning på 13,5 procent af din løn. Ferie skal du selvfølgelig også have. Det første år betaler Topdanmark 10 dages ferie, og det andet år har du fem uger ligesom alle andre. Hvis du har ferie til gode, gælder de almindelige regler i ferieloven.

Din vejleder

Gennem hele elevforløbet vil du være tilknyttet en vejleder i din afdeling – en 'fadder'. Fadderen oplærer og hjælper dig, og du kan altid spørge ham eller hende om gode råd og vejledning. På den måde kommer du aldrig til at stå helt alene med ansvaret for dine opgaver.

Uddannelsesaftale

Før du begynder som elev, skriver både du og vi under på en uddannelsesaftale, som er forpligtende for os begge. Uddannelsesaftalen indebærer blandt andet:

  • Vi er ansvarlige for at tilrettelægge din teoretiske og praktiske uddannelse, så du kan nå de mål, der er sat for uddannelsen.
  • Du er ansvarlig for aktivt at udnytte de muligheder, uddannelsen giver. Så sikrer du dig både en god og spændende uddannelse og et stærkt fundament for at få andre job i virksomheden.

Færdig som elev – hvad så?

De fleste elever i Topdanmark får fast job hos os, når deres elevtid er slut. Faktisk bliver hele 75 procent fastansat, for vi vil helst ikke af med vores dygtige elever. Og der er mange muligheder for både videreuddannelse og jobrotation. Du kan gå den oplagte vej på Forsikringsakademiet, du kan tage merkonomfag eller læse HD på Handelshøjskolen. Det er op til dig, hvilken retning du vil gå, og hvilket job du stiler efter.

Kontakt vores Uddannelsesafdeling
Har du spørgsmål, som du ikke har fået svar på her på siderne, er du velkommen til at skrive en e-mail til vores Uddannelsesafdeling på uddannelse@(if you can see this please update your browser)topdanmark.dk.
Se vores elevfilm

Se filmen her