Taksator - bygning

Et sikkert liv med risiko …

Livet som bygningstaksator er meget selvstændigt med masser af kundekontakt. Du skal have forstand på bygninger og risiko. Viden om risiko er essentiel for os. Både når vi skal tilbyde nye kunder en forsikring, og når vi skal tage stilling til, om en skade er dækket, og hvad udbedringen skal koste.

Et godt tilbud er et præcist tilbud

”Vi er rigtig gode til at vurdere risikoen for skader på kundernes huse, værksteder, halmfyringsanlæg og hvad de nu har. Det sikrer alle kunder en pris, der er rimelig i forhold til deres risiko – billigt for sikre huse, og dyrere, når risikoen er større.” Morten Harbo, bygningstaksator

Du ser på nye kunders bygninger og afgør, om vi kan forsikre dem uden forbehold. Det er også dig, der bestemmer, om vi skal skrive nogle undtagelser ind i kundens tilbud, sætte prisen højere end normalt eller simpelthen afvise at tilbyde en forsikring.

Du hjælper kunden gennem skaden

Når en forsikret bygning er blevet beskadiget, fx af brand, storm- eller vandskade, skal du finde årsagen til skaden og prisen for at få den udbedret.

Du tager også stilling til skjulte skader, der viser sig efter et ejerskifte. Det kan fx være konstruktionsfejl eller ulovlige elinstallationer.

”Jeg sætter en ære i, at kunden kan overskue det arbejde, vi sætter i gang og i det hele taget føler sig godt hjulpet. ” Morten Harbo, bygningstaksator

Et job med udbygningsmuligheder

Efterhånden udvikler du kompetence til fx at behandle storskader, forureningsskader, ansvarsskader mv. Du kan også deltage i projekt- og udviklingsarbejde.

Sideløbende med arbejdet skal du være indstillet på at gennemgå taksatoruddannelsen på Forsikringsakademiet. Det er en moduluddannelse, som typisk strækker sig over en periode på tre år.

Herudover har du mulighed for at tage forskellige forsikringsfaglige uddannelser på Forsikringsakademiet.

Se mere om uddannelsen

Sådan genkender du en bygningstaksator

Vi forventer, at du har uddannelse og nogle års erfaring i styring af byggeopgaver.
Sikkert som bygningsingeniør eller -konstruktør, men du kan også være arkitekt med en håndværksmæssig grunduddannelse.

Du trives bedst i jobbet, hvis du er:

  • Målrettet og god til at sætte dig selv i gang med klare strukturer i hverdagen
  • Udadvendt, ansvarsbevidst og resultatorienteret
  • Empatisk, lyttende, imødekommende og hjælpsom 
  • Ansvarsfuld
  • Svær at stresse
  • Rigtig god til at samarbejde
  • God til IT og nye systemer
  • Glad for at køre i din egen bil

Ledige stillinger

Se, hvem vi leder efter lige nu