Søren Pedersen, it-udvikler i Machine Learning

Søren Pedersen

It-udvikler i Machine Learning
Ansat i Topdanmark siden 2012

Søren er 46 år og bor i Jyllinge med sin kone og to sønner på 12 og 15 år. Han er uddannet datamatiker og har yderligere taget en diplomuddannelse i IT. Søren har været i Topdanmark siden 2012 og startede som it-udvikler i Skadeafdelingen. Efter nogle år rykkede han over i Topdanmarks Innovation Lab og valgte derefter at arbejde i Machine Learning. Siden 2017 har han været en fast del af Machine Learning teamet. I sin fritid underviser han i kickboxing og følger med i de nyeste it-trends. 

“Når man kommer med en it-baggrund og skal arbejde med Machine Learning, er det mest overvældende, at filosofien er markant anderledes. Man går fra systemer, der er baseret på logik til nogle, som er baseret på sandsynlighed. Det gjorde bl.a., at jeg måtte bruge nogle aftener på at arbejde med de forståelsesbarrierer, der er mellem de to felter. Generelt har jeg selv gjort meget for at uddanne mig. Jeg har fx taget en Nanodegree i AI og læst en forfærdelig masse. Så det har været travlt, for det kræver meget at komme over på den side, hvor man føler sig hjemme i det. Samtidig er det jo en del af den personlige udvikling, og det har virkelig rykket sig i den tid, jeg har været her. Det har jeg især oplevet, når jeg har siddet med billedanalyse og skærpelsen heraf. Der kommer hele tiden nye måder at arbejde på inden for Machine Learning, så i virkeligheden stopper min udvikling jo aldrig. Personligt tror jeg, der ligger rigtig meget og venter inden for kunstige datasæt til brug for træning af modeller indenfor f.eks. billedanalyse, så et job i Machine Learning kræver, at man har lyst til at udvikle sig.  

Vi er et team som er sammensat af meget forskellige baggrunde, men alligevel er det de samme projekter, vi arbejder med. Så vi har alle skrevet vores kompetencer ned for at se, hvor vi hver især skal bevæge os hen, når målet er at få samme skill sæt. Og der er Topdanmark bare en god arbejdsplads, fordi der er så mange muligheder, og der bliver vist enorm stor tillid til folk. Det oplever man både, som ansat og som gæst. I sidste uge havde jeg faktisk besøg af mine forældre på arbejdet, og de syntes, at alle de mødte var så utrolig flinke – og det mærker man hurtigt, for det ligger fundamentalt i hele kulturen, at vi møder hinanden med stor respekt og tillid uanset, hvilken opgave eller rolle man har.  

Jeg oplever, at Topdanmark er en arbejdsplads, som lytter til, hvad jeg siger og samtidig giver mig frihed til at præge, hvor vi bevæger os hen. Friheden er det fedeste ved mit job, og så det faktum, at det, jeg laver, kan bruges til noget aktivt og testes løbende. Lige nu sidder jeg bl.a. med implementeringen af en ny model, hvor jeg skal sørge for at de mange forskellige infrastrukturer hænger sammen, og at modellen bliver trænet rigtigt. Det betyder også, at hvis vi pludselig opdager nye tendenser, så skal vi kunne flytte modellen i den retning, som virkeligheden drejer. Så det er spændende at møde på arbejde, for du kan have én plan for morgendagen, når du går hjem, men møde ind til noget andet dagen efter. Og det kan jeg godt lide.”