Vi hjælper dem, der hjælper udsatte danskere

Landsorganisationen for sociale tilbud (LOS) er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud. LOS arbejder på at gøre en positiv forskel for udsatte børn, unge og voksne. Topdanmark samarbejder med LOS i forhold til at tilbyde opholdsstederne de nødvendige dækninger.

Landsorganisationen for sociale tilbud (LOS) er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud. LOS arbejder på at gøre en positiv forskel for udsatte børn, unge og voksne. Topdanmark samarbejder med LOS i forhold til at tilbyde opholdsstederne de nødvendige dækninger.

Samarbejde med mening

Medlemmerne af LOS hjælper socialt udsatte mennesker, der af en eller anden grund ikke kan være hos sig selv og derfor bor på opholdsstederne. Mange børn og unge kommer fra familier med misbrug, vold, overgreb og så videre.

Det er et vigtigt arbejde, man kun kan lette på hatten over. Set med forsikringsmæssige øjne kan det imidlertid være en svær risiko at forsikre. Hos Topdanmark er vi dog ikke bange for at indgå mere risikofyldte samarbejder, specielt ikke hvis vi samtidig kan hjælpe mennesker, der i forvejen har nok udfordringer i livet. Derfor har Topdanmark siden 2013 haft en aftale med LOS, og i dag er omkring halvdelen af organisationens medlemmer omfattet af aftalen.
En aftale tilpasset medlemmerne

Fra starten har vores tilgang været at sætte sig i opholdsstedernes og beboernes sted. Hvad går det ud på, hvad har de brug for, og hvad er risici?

Vi tilbyder for eksempel indboforsikring, så beboerne automatisk har deres egne ting forsikret på opholdsstederne. Og hvis et opholdssted kommer til at give forkert medicin til nogen, er det også dækket på forsikringen. På den måde tager Topdanmark hånd om både opholdssted og beboer, og vi justerer løbende i forhold til, hvad der er behov for, og hvad der virker.

Vi mødes med LOS flere gange om året for at drøfte risici og nødvendige dækninger. Verden ændrer sig jo hele tiden, og det samme gør lovgivningen. Derfor sørger vi for, at vores dækninger følger med, og vi tager ofte ud og besøger opholdsstederne, så vi får deres virkelighed ind under huden.

"Alle kan jo lave en standardpakke på forsikringer. Vi har skabt en særlig pakke med en række tilbud ud fra medlemmernes konkrete behov"
Marcel Fonnesbæk MARKEDSCHEF I TOPDANMARKFordele på flere fronter

I dag har Topdanmark og LOS en sund aftale for begge parter, og den er i høj grad baseret på tillid, transparens og dialog. LOS’ administrerende direktør har udtalt, at det er første gang, de samarbejder med et forsikringsselskab, der tænker med hjertet og ikke kun med pengepungen. Det er et skulderklap, som vi sætter meget stor pris på.

For selvom vi selvfølgelig altid forsøger at skabe samarbejder, der giver mening rent økonomisk, er det ekstra motiverende for os, at vi samtidig er med til at holde hånden under dem, der har mest brug for det.
Bonus til medlemmerne

Aftalen er lavet på den måde, at alle involverede medlemmer er sammen om at dække de skader, der måtte komme. Samtidig er der overskudsdeling, og faktisk har vi udbetalt penge til medlemmerne de seneste fem år. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet og give tryghed til LOS’ medlemmer og beboerne.
fakta

Topdanmark har siden 2013 samarbejdet med brancheforeningen LOS. Omkring halvdelen af foreningens medlemmer er med i aftalen, der sikrer ansatte og beboere ud fra deres behov.

NØGLETAL

 • Siden 2013
  har Topdanmark og LOS

  haft en aftale om forsikringer

 • Cirka 50 %
  af LOS’ medlemmer

  er omfattet af aftalen

 • 1,8 millioner
  kroner

  udbetalte vi i bonus i 2020