Mindre CO2 i skadebehandling

Vi håndterer hvert år mange små bilskader, som kræver, at bilen sprøjtelakeres efter reparation. Det er en energikrævende proces der udleder meget CO2. Det laver vi om på, gennem fokus på at minimere CO2 i skadebehandlingsprocessen.

Vi håndterer hvert år mange små bilskader, som kræver, at bilen sprøjtelakeres efter reparation. Det er en energikrævende proces der udleder meget CO2. Det laver vi om på, gennem fokus på at minimere CO2 i skadebehandlingsprocessen.

Ny metode

Vi arbejder hele tiden på at finde innovative løsninger på CO2 udledningen ved skadesbehandling. Særligt når det gælder bilskader udledes der meget CO2. Vi har derfor indgået et samarbejde om et koncept for sprøjtelakering af biler, som udleder væsentligt mindre CO2 end ved konventionel lakering.  
 
Lakeringen foregår i specialbyggede kabiner, med en mere effektiv sprøjteteknik og ved en lavere temperatur til tørring end ved traditionelle metoder.
Derved udledes ved en gennemsnitlig reparation kun 2,13 kg CO2, mens der ved et traditionelt autoværksted udledes 45,6 kg CO2
Det vil sige en CO2-udledning, som er 94 % lavere end på et gennemsnitligt autoværksted. Udregningen af CO2-udledning fra de to typer af metoder er verificeret af Dansk Energirådgivning*. 
fakta

Den nye metode betyder 94 % lavere CO2 udledning end ved et gennemsnitligt autoværksted*.

Nem adgang til værksteder

Det første værksted blev bygget på vores egen parkeringsplads ved vores hovedkontor i Ballerup, men der er allerede indgået aftaler med flere forskellige indkøbscentre. Planen er nemlig at opstille drive-in-værksteder på centralt beliggende steder, fx på parkeringspladser ved indkøbscentre rundt om i landets større byer. Det giver nemmere adgang til hurtig reparation af bilens mindre skader.  

I 2022 åbnede desuden et nyt værksted i Aarhus.
 
Vores kunder har mulighed for at vælge den nye løsning frem for et traditionelt værksted, og bilen vil være klar igen to timer efter, hvor det på andre værksteder kan tage op til flere dage. Tidsperspektivet taget i betragtning mener vi at denne nye løsning er en win-win for både klimaet og kunderne.

Gennem vores indsats med CO2 neutralitet, arbejder vi med Verdensmål 13.1 Modstandskraft og tilpasningsevne til klimarelaterede risici og naturkatastrofer i alle lande skal styrkes.

*data er udregnet i 2020.
Tilbage til

Kundeløsninger

Kontakt

Pernille Fogh Christensen
Senior bæredygtighedskonsulent
telefon 44 74 40 89
Marie Uldall Thomsen
Bæredygtighedskonsulent
mobil 61 16 70 44