Den gode ansøgning

Din ansøgning og dit CV er vores eneste mulighed for at vurdere, om vi skal invitere dig til samtale. CV’et er et billede af dine kvalifikationer, mens ansøgningen skal give et indtryk af din personlighed. Derfor er det vigtigt, at både din person og det du er god til, kommer tydeligt frem.

Din ansøgning og dit CV er vores eneste mulighed for at vurdere, om vi skal invitere dig til samtale. CV’et er et billede af dine kvalifikationer, mens ansøgningen skal give et indtryk af din personlighed. Derfor er det vigtigt, at både din person og det du er god til, kommer tydeligt frem.

Før du skriver

Tjek opslaget og vær ærlig over for dig selv om, hvordan du kan løfte den opgave, der står beskrevet i stillingsopslaget. Hvis du er i tvivl om, hvad jobbet kræver af dig, eller om det er det rigtige match i forhold til dine kvalifikationer, kan du ringe til den kontaktperson, der står i opslaget.

Søg jobbet, hvis det er tydeligt for dig, hvorfor netop du er den rigtige kandidat.

Vi anbefaler også du læser nærmere om Topdanmark som arbejdsplads og dine forhold som medarbejder.
Vis dig selv frem i din ansøgning

Hold ansøgningen kort, højst en side, og fokusér på, hvorfor du søger jobbet, og hvorfor vi skal vælge dig.

Det kan for eksempel være din baggrund, din erhvervserfaring, særlige kompetencer (sprog, it, administrative evner) eller din personlighed (samarbejdsevne, humor, fleksibilitet).

Skriv almindeligt hverdagssprog, som falder dig naturligt. Fortæl gerne om, hvordan du ser fremtiden for dit arbejde i Topdanmark. Forhold dig præcist til de krav eller opgaver, vi nævner i opslaget. Din ansøgning fungerer som oplæg til jobsamtalen. Du kan påvirke samtalen ved at lave et godt oplæg til den i din ansøgning.

Historien om alle dine job, uddannelser og kvalifikationer skal du skrive i CV’et, men enkelte relevante henvisninger kan der måske godt blive plads til i ansøgningen. Tjek til sidst, at informationerne i CV og ansøgning passer sammen.

"Nogle gange er det godt med sprudlende, kreative ansøgninger, andre gange – til andre job – er det godt, hvis ansøgningen emmer af omhyggelighed"
HELLE REMPT KUNDESERVICECHEFDet vigtige CV

Du skal altid supplere din ansøgning med et CV. Det skal indeholde fakta om arbejdserfaring, uddannelse, kompetencer og generelle kvalifikationer, der er relevante for stillingen. Skriv hvilke arbejdsopgaver du har udført ved hver tidligere stilling, og hvilke ansvarsområder du har haft – gerne i punktform.

Normalt skal du ikke vedhæfte andre bilag, medmindre vi skriver det i jobopslaget. Medbring dog gerne eksempler på udført arbejde og andre interessante papirer til den personlige samtale.
Et godt råd: Få en anden til at læse

Tjek ansøgningen igennem ved at få en du stoler på til at læse den. Hvad får din ansøgning læseren til at fokusere på? Giver den det rigtige billede af dig? Få samtidig tjekket om sproget er i orden, om du er ærlig, og om du sælger dig selv godt nok.
Kontakt

HR
Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os om dine job- og karrieremuligheder i Topdanmark.
telefon 44 74 30 60