Cykler til genbrug

Socialøkonomiske virksomheder som Buddha Bikes og Recykling genbruger cykler til fordel for mennesker og miljø.

Socialøkonomiske virksomheder som Buddha Bikes og Recykling genbruger cykler til fordel for mennesker og miljø.

Cykelsmede med hjerterne på rette sted

Virksomhederne Buddha Bikes og Recykling sætter brugte cykler i stand og hjælper samtidig unge mennesker på kanten af samfundet. Topdanmark samarbejder med de socialt bevidste cykelfolk og donerer hvert år et antal cykler til det gode formål.

Buddha Bikes er en certificeret social-økonomisk virksomhed, der blev etableret i 2015, og samme år begyndte Topdanmark at arbejde sammen med cykelforretningen. På værkstedet i København sætter medarbejderne brugte cykler i stand, og det er også her, at cyklerne sælges. Men samtidig har Buddha Bikes et socialt sigte. De samarbejder blandt andet med Askovfonden omkring udsatte unge.

Det samme gælder Recykling som har til huse i Aarhus. At kunne modtage cykler fra Topdanmark letter den evige jagt på brugte cykler, som kan sættes i stand og sælges.
fakta

I 2022 donerede Topdanmark 109 cykler.

Samarbejdet gavner begge parter

Samarbejdet er tosidet og til gavn for alle parter. På den ene side donerer Topdanmark et antal cykler årligt til de to virksomheder. Det er cykler som har været stjålet, men fundet igen, efter at Topdanmark har udbetalt erstatning til ejeren. Cyklerne tilhører dermed Topdanmark.  

Til gengæld står de to virksomheder selv for afhentning af cyklerne på hittegodskontorer og private adresser. Samarbejdet gør ganske enkelt cyklister og samfundet bedre kørende.
 
Kontakt

Pernille Fogh Christensen
Senior bæredygtighedskonsulent
telefon 44 74 40 89
Marie Uldall Thomsen
Bæredygtighedskonsulent
mobil 61 16 70 44