Op på hesten igen

Da Maria Claumarch efter en ulykke fik amputeret sit venstre ben, spillede Topdanmarks genoptræningsforløb en helt særlig rolle for Maria. Det betød nemlig at hun kunne komme op på hesten igen - bogstavelig talt.

Da Maria Claumarch efter en ulykke fik amputeret sit venstre ben, spillede Topdanmarks genoptræningsforløb en helt særlig rolle for Maria. Det betød nemlig at hun kunne komme op på hesten igen - bogstavelig talt.

Ulykken kostede benet

I 2018 var Maria Claumarch ude for en ulykke i stalden. Hun blev sparket på knæet af hesten og blev sendt på traumecenter med det samme. Med en stor portion smertestillende blev knæet drejet på plads igen. Men her begyndte problemerne for alvor for Maria.

Maria skulle opereres i knæet for at sikre beskadigede ledbånd. Men ved operationen opdagede lægerne, at der var sket en fejl, fordi man havde overset at Marias pulsåre var blevet klemt, og der derfor ikke havde været blodomløb i benet i de forgangne tre uger. Her fortalte lægerne Maria, at der var risiko for, at hun ville miste benet.
Individuelt forløb gennem Topdanmark Arbejdsfastholdelse

En af de dage hvor Maria sad på hospitalet og ventede på flextransporten, fik hun et vigtigt opkald.

Det var mit forsikringsselskab Topdanmark, der ringede. Og dét opkald var som sendt fra himlen. Først fik jeg at vide at jeg i hvert fald ikke skulle sidde og vente på flextransporten. Jeg skulle bare tage en taxa - det virker som en lille ting, men det betød meget for mig. Derefter fik jeg at vide, at de var her for at hjælpe mig, og at de ville hjælpe med både genoptræning og protese. Det var simpelthen en kæmpe lettelse, fordi jeg havde intet overskud på det tidspunkt. Så at høre, at nogen andre havde styr på situationen, betød alverden.
Maria Claumarch Para-rytterIndividuelle forløb med udgangspunkt i mennesket

Maria blev tilknyttet et specielt genoptræningsforløb, hvor to tidligere balletdanserinder blandt andet genoptræner soldater, der er vendt hjem med krigsskader. 

Maria har siden ulykken gjort store fremskridt, og er i dag oppe på hesten igen - bogstavlig talt. 

I Topdanmark kommer alle kunder ikke ned i én og samme kasse. Vi finder løsninger der passer til den enkelte kundes behov og situation, med skæddersyede forløb. Det er fuldstændig afgørende, at vi håndholder hver enkelt kunde, og laver en individuel vurdering fra sag til sag. Kun sådan, sikrer vi at vi hjælper vores kunder på bedste vis.

Maria fortæller at hun ikke tør tænke på hvor hun havde været idag, uden Topdanmarks hjælp.

Jeg havde nok ikke været oppe og gå igen.
Maria Claumarch Para-rytterfakta

I 2023 blev 86 % fuldt- eller delvist raskmeldte, efter at have været igennem et forløb med Topdanmark Arbejdsfastholdelse.

Kontakt

Pernille Fogh Christensen
Senior bæredygtighedskonsulent
telefon 44 74 40 89
Marie Uldall Thomsen
Bæredygtighedskonsulent
mobil 61 16 70 44