Samarbejdet gør cyklister og samfundet bedre kørende

Virksomheden Buddha Bikes sætter brugte cykler i stand og hjælper samtidig unge mennesker på kanten af samfundet. Topdanmark samarbejder med de socialt bevidste cykelfolk og donerer hvert år et antal cykler til det gode formål.

Virksomheden Buddha Bikes sætter brugte cykler i stand og hjælper samtidig unge mennesker på kanten af samfundet. Topdanmark samarbejder med de socialt bevidste cykelfolk og donerer hvert år et antal cykler til det gode formål.

Cykelsmede med hjertet på rette sted

Buddha Bikes er en certificeret social-økonomisk virksomhed, der blev etableret i 2015, og samme år begyndte Topdanmark at arbejde sammen med cykelforretningen. På værkstedet i København sætter medarbejderne brugte cykler i stand, og det er også her, at cyklerne sælges. Men samtidig har Buddha Bikes et socialt sigte. De samarbejder blandt andet med Askovfonden omkring udsatte unge. Askovfonden er en NGO, der arbejder på at skabe løsninger for udsatte borgere.

Det betyder, at unge, der har svært ved at komme i arbejde, kan komme i praktik på Buddha Bikes værksted. Desuden er der oprettet en række lærlingepladser til unge. 

"For en idealistisk virksomhed som Buddha Bikes betyder et sådant samarbejde meget. Aflagte cykler er det råstof, vi lever af, og som aktiverer de unge, vi har i forløb og optager som lærlinge. Men samarbejdet indebærer også opbakning og tillid, hvilket betyder meget, når det kommer fra Topdanmark”
SIMON SØNDERGAARD GRUNDLÆGGER AF BUDDHA BIKESSamarbejdet gavner begge parter

Samarbejdet mellem Buddha Bikes og Topdanmark er tosidet og til gavn for begge parter. På den ene side donerer Topdanmark et antal cykler til Buddha Bikes. Det drejer sig om cykler, som har været stjålet, men fundet igen, efter Topdanmark har udbetalt erstatning til ejeren. Cyklerne tilhører dermed Topdanmark.  

Til gengæld står Buddha Bikes selv for afhentning af cyklerne på hittegodskontorer og private adresser. Derudover arrangerer Buddha Bikes en årlig cykelevent, som Topdanmarks medarbejdere kan melde sig til, for eksempel om hurtig og nem reparation af cykler.
fakta

Du kan læse mere om Buddha Bikes og det gode formål på www.buddhabikes.dk

Værdifuld aftale for Topdanmark

Hos Topdanmark er der stor tilfreds med samarbejdet af flere årsager. Pernille Fogh Christensen, CSR-ansvarlig hos Topdanmark, udtaler: 

”Det er et samarbejde, som vi sætter stor pris på, da det både kan bidrage til en virksomhed, som forsøger at hjælpe unge på kanten af samfundet, og kan sørge for, at cyklerne ikke bliver skrottet, men i stedet bliver genbrugt. Begge dagsordener, det sociale og det miljømæssige, er del af vores CSR-strategi.”
Kontakt

CSR
Pernille Fogh Christensen
Senior bæredygtighedskonsulent
telefon 44 74 40 89