Mindre engangsplastik hos Topdanmark

De seneste år har der været stigende fokus på de negative miljømæssige konsekvenser ved engangsplast, ikke mindst når det ender i naturen. Topdanmark har besluttet, at vi også skal reducere brugen af engangsplast – både i kantinen og i den øvrige drift.

De seneste år har der været stigende fokus på de negative miljømæssige konsekvenser ved engangsplast, ikke mindst når det ender i naturen. Topdanmark har besluttet, at vi også skal reducere brugen af engangsplast – både i kantinen og i den øvrige drift.

Del af et globalt mål

Initiativet om at skære ned på brugen af engangsplastik er i god overensstemmelse med de bæredygtighedsmål, Topdanmark har skrevet under på. Som medunderskriver af FN Global Compact forholder vi os til, hvordanvi kan bidrage til FN’s 17 bæredygtighedsmål.

Vi har analyseret de 17 mål og fundet frem til, at vi blandt andet kan bidrage til mål 12, der omhandler ansvarligt forbrug og produktion.

Arbejdet med at udfase engangsplastik blev indledt i 2019, og der er meget mere på vej.

Pernille Fogh Christensen, CSR-ansvarlig i Topdanmark, fortæller: ”Det er en proces, hvor vi løbende ser på, hvilke produkter vi kan udskifte med mere miljøvenlige alternativer eller helt fjerne. I første omgang har vi fjernet plastikkrusene. De nuværende kaffepapkrus er erstattetaf neutrale krus, som også kan benyttes til vand. Plastikposer med Topdanmark-logo vil blive erstattet, når et mere miljøvenligt alternativ er fundet. I dialog med vores leverandør er der også fundet mere miljøvenlige engangshandsker.”

"Det er en proces, hvor vi løbende ser på, hvilke produkter vi kan udskifte med mere miljøvenlige alternativer eller helt fjerne”
PERNILLE FOGH CHRISTENSEN CSR-ANSVARLIG I TOPDANMARKSmå ændringer i adfærd kan også bidrage positivt

Beslutningen om at droppe engangsplastik kan opfattes som en lille ændring. Men set i lyset af at Topdanmark tidligere har brugt over 340.000 plastikkrus om året, er initiativet med til at gøre en pæn forskel. Samtidig kan medarbejderne i Topdanmark nemmere gøre noget godt for miljøet i hverdagen. Eksempelvis når det handler om at drikke vand.

”Det er som bekendt rigtig sundt at drikke meget vand i løbet af dagen. Her kan brugen af en vanddunk både hjælpe på sundheden og på miljøet. Hvis man ikke bryder sig om at drikke af en vanddunk, kan man i stedet bruge et almindelig glas eller genbruge papkruset hele dagen frem for at skifte ud for hvert glas eller kop,” opfordrer Pernille Fogh Christensen.
Tag dit næste move i Topdanmark

Kontakt

HR
Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os om dine job- og karrieremuligheder i Topdanmark.
telefon 44 74 30 60

Kontakt

CSR
Pernille Fogh Christensen
CSR-ansvarlig
telefon 44 74 40 89