Forebyggelse af arbejdsulykker i landbruget

Alt for mange arbejdsulykker sker i landbruget. For at gøre op med dette og hjælpe de skadelidte, tilbyder vi gratis uvildig rådgivning til vores kunder.

Alt for mange arbejdsulykker sker i landbruget. For at gøre op med dette og hjælpe de skadelidte, tilbyder vi gratis uvildig rådgivning til vores kunder.

Et mere sikkert arbejdsliv i landbruget

Landbruget er en af de farligste brancher at arbejde i. Der sker flere ulykker end i andre brancher - og mange af disse ulykker er alvorlige.

Som det førende forsikringsselskab i landbrugssektoren vil vi bidrage til at gøre arbejdslivet mere sikkert for danske landmænd og nedbringe det høje antal arbejdsulykker. Derfor har vi sammen med SEGES, et fagligt videns- og innovationshus under Landbrug & Fødevarer, udarbejdet servicekonceptet ’Arbejdsliv’.
fakta

I 2023 gav Topdanmark 25 gratis rådgivningsbesøg med en arbejdsmiljøkonsulent efter en ulykke, til Landbrug i hele Danmark.

Gratis rådgivning med arbejdsskadeforsikring

Med ’Arbejdsliv’ kan kunder med en arbejdsskadeforsikring hos os få gratis uvildig rådgivning af en arbejdsmiljøkonsulent, hvis der er sket en arbejdsulykke, enten for kunden selv eller for medarbejdere. Det gælder også ved mindre arbejdsulykker.

Rådgivningen foregår dér, hvor ulykken er sket, og der lægges en plan for, hvordan man gennem relevante indsatser kan undgå en lignende ulykke i fremtiden. Kunden kan også få hjælp til at håndtere det praktiske i forbindelse med ulykken, fx når Arbejdstilsynet aflægger besøg. 
 
Nye løsninger

I 2023 er Topdanmark begyndt at tilbyde flere forebyggende løsninger til vores Landbrugskunder. Blandt andet tilbyder vi termografering, som indebærer gennemgang af alle bygninger for at se hvor der potentielt er udfordringer med utætheder eller ligendende. 

I 2023 begyndte vi også at se mere ind i muligheden for at tilbyde exoskeletter, som et forebyggende aktiv til de af vores kunder som har fysisk hårdt og repetitativt arbejde. Exoskelletter kan hjælpe ved tunge løft og aflaste ryg, skuldre og knæ. Topdanmark bruger i forvejen exoskelletter med stor succes til de kunder som allerede har oplevet en fysisk skade. Nu ser vi ind i at benytte exoskelletter i forebyggende sammenhæng, da vi tror på at dette vil hjælpe med at forebygge fysisk nedslidthed. 
Rådgivning hjælper både landbrugskunder og Topdanmark

Når vi hjælper vores kunder, særligt i landbrugssektoren, med at nedbringe antallet af arbejdsulykker, gør vi en indsats for at bryde med den nuværende negative statistik. Rådgivningen er en integreret del af vores forretningsmodel, da forebyggelse af ulykker hos vores kunder også bidrager til færre forsikringssager og gladere, raskere kunder.
Kontakt

Pernille Fogh Christensen
Senior bæredygtighedskonsulent
telefon 44 74 40 89
Marie Uldall Thomsen
Bæredygtighedskonsulent
mobil 61 16 70 44