Voicebot taler med kunderne

Voicebot gør livet lettere for både medarbejdere og kunder. I 2020 gik vi i Topdanmark i luften med vores nye ’medarbejder’, Voicebot. I første omgang som et pilotprojekt, og senere hen er voicebotten blevet implementeret flere steder i forretningen med stor succes.

Voicebot gør livet lettere for både medarbejdere og kunder. I 2020 gik vi i Topdanmark i luften med vores nye ’medarbejder’, Voicebot. I første omgang som et pilotprojekt, og senere hen er voicebotten blevet implementeret flere steder i forretningen med stor succes.

Teknologien møder kunden i øjenhøjde

For Topdanmark er det rigtig vigtigt, at vi er klar til at møde kunderne på de kanaler, hvor de kontakter os. Vi vil gerne bevæge os, så vi er digitale først, men vi skal også kunne håndtere de kunder, der ønsker at ringe til os. Og vi må erkende, at der er en hel del af vores kunder, som stadig foretrækker at ringe til os, for eksempel når de er i bilen eller på farten. Og det kan voicebot-teknologien løse for os, så vi får det bedste fra begge verdener.

Se videoen nedenfor og hør om vores arbejde med voicebotten.

I vores arbejde med kunstig intelligens startede vi ud med den klassiske chatbot, hvor kunderne via vores hjemmeside har kunnet skrive til vores robot, som så kan sende svar til kunderne. Med voicebotten tager vi skridtet videre, hvor vi inkluderer voice-teknologi, så man rent faktisk har mulighed for at tale med robotten.

I vores arbejde med ny teknologi er det vigtigt at anskue teknologien som en ”enabler”, der gør os i stand til at forbedre kundeoplevelsen. I mødet mellem kunde og voicebot er det gode dialogdesign derfor vigtigt for os, da det er afgørende for, om det føles naturligt for kunden at tale med voicebotten.
Reducerer ventetiden for kunden

Voicebotten kan betjene kunderne lynhurtigt og effektivt, og det kan den i øvrigt gøre 24/7, alle ugens dage. Det betyder, at vi også kan springe den forhadte IVR kø over – den hvor folk skal sidde og trykke rundt på numre for at blive stillet rundt i forskellige køer. For det vil en voice-robot kunne regne ud.
fakta

82% af de kunder, som blev spurgt, om de ville snakke med voicebotten eller ville snakke med et menneske, valgte voicebotten.

Positive resultater

Når vi spørger vores kunder, er de ekstremt tilfredse med kvaliteten af servicen. Og vi kan se, at voicebotten leverer over forventning med henblik på at mindske telefonkøer og reducere sagsbehandlingstiden for vores kunder.

Topdanmark har omkring to millioner kunder i røret om året, og forventningen er, at voicebotten vil kunne hjælpe med at håndtere det stigende antal kundehenvendelser i takt med, at den bliver udviklet og oplært inden for nye produktområder.

Robotten er forsat i skole med henblik på at lære at håndtere samtaler om udfordringer på flere af vores produkter. Robotten er også i fuld gang med at lære at håndtere forskellige talehastigheder og dialekter – den skal blandt andet forstå vestjysk, sønderjysk, sydsjællandsk, fynsk osv.
Vil du være en del af Danmarks bedste arbejdsplads?

Se alle ledige stillinger

Kontakt

Innovation
Michael Haftor-von Bahr
Head of Group Market Development
telefon 29 11 03 86