Vi udvikler kunstig intelligens i Topdanmark

Mange forbinder kunstig intelligens med store amerikanske teknologivirksomheder eller små startups, men i Topdanmark har vi siden 2017 udviklet vores egne datamodeller med kunstig intelligens.

Mange forbinder kunstig intelligens med store amerikanske teknologivirksomheder eller små startups, men i Topdanmark har vi siden 2017 udviklet vores egne datamodeller med kunstig intelligens.

Hvad er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens er kort fortalt maskiner, der lærer af mønstre i data og på et øjeblik giver et kvalificeret bud på, hvad vi skal svare i de sager, vi løbende modtager fra vores kunder.

Det store gennembrud inden for kunstig intelligens de seneste år er, at vi nu kan bruge maskiner til at læse tekster med naturligt sprog og til at analysere billeder. 

Fordi vi har mange data og højt kvalificerede dataanalytikere, kan vi selv udvikle kunstig intelligens, der er skræddersyet til Topdanmark. 
Hvorfor arbejder vi med kunstig intelligens?

Vi har i en del år arbejdet med automatisering af arbejdsprocesser for, at vi fortsat kan give vores kunder en god og nem service og samtidig holde vores omkostninger på et niveau, der gør, at vi kan forblive konkurrencedygtige.

Gennem vores erfaringer med automatisering blev det klart, at hvis vi skulle nå næste niveau af automatisering, havde vi behov for maskiner, der kunne vurdere data på en måde, der er sammenlignelig med mennesker. Det hjælper kunstig intelligens os med.
Hvad anvender vi kunstig intelligens til?

Vi anvender blandt andet kunstig intelligens til at vurdere, om vi vil tilbyde forsikringer med eller uden forbehold. Vi anvender dem også til at vurdere, om tilbud fra værksteder på reparationer af vores kunders biler kan godkendes automatisk, eller om der er behov for en nærmere vurdering af vores eksperter. Vi anvender også kunstig intelligens til at vurdere, om de bygninger, vores kunder har forsikret, er registreret korrekt.

Vores modeller med kunstig intelligens giver svar med det samme, så vores kunder og samarbejdspartnere ikke skal vente på en afklaring af deres henvendelse. Vores erfaring er, at de fleste helst vil have et hurtigt og klart svar - også selvom det nogle gange er et nej. 

Anvendelsen af kunstig intelligens kan ske overalt i vores virksomhed, hvor vi har tilstrækkelige og tilgængelige data.
Hvor peger udviklingen hen?

Udviklingen inden for kunstig intelligens går hurtigt, og den er for os at se kun lige startet. Vi forventer, at der inden for de nærmeste 5-10 år vil være kunstig intelligens, der enten assisterer vores medarbejdere med anbefalinger, eller som automatiserer vurderinger inden for alle forsikringsfaglige områder af Topdanmark.
Kunstig intelligens med ansvarlighed

Vi arbejder konstant på at give vores kunder den bedste kundeoplevelse. Det kræver, at vi følger med den digitale udvikling.

Da kunstig intelligens kan anvendes til mange formål og vil få stor indflydelse på vores dagligdag, mener vi, at det er vigtigt også at forholde os til etiske aspekter, når vi udvikler og anvender kunstig intelligens.

Derfor udarbejdede vi, som det første forsikringsselskab i Danmark, tilbage i 2018 fem etiske principper for anvendelsen af kunstig intelligens med ansvarlighed.
Topdanmarks fem principper for kunstig intelligens

Eftertænksomhed 

Kunstig intelligens skal udvikles og bruges med omtanke og respekt.

Faglig tryghed 

Kunstig intelligens skal anvendes inden for faste rammer og skal bygge på den nyeste teknologiske viden og grundige test.

Pålidelighed 

Kunstig intelligens skal være pålidelig, faktabaseret og fri for forundindtagelser.

Gennemsigtighed

Vi skal forstå, hvordan kunstig intelligens fungerer, så modellerne agerer sikkert og kun til de formål, de er skabt.

Datasikkerhed 

Kunstig intelligens skal leve op til kravene i databeskyttelseslovgivningen og være beskyttet mod cyberkriminalitet.

 

Læs mere om Topdanmarks politik for brug af kunstig intelligens

En fuld gengivelse af retningslinjerne er offentliggjort via et link i vores CSR-rapport fra 31. december 2018.

Vores compliance-afdeling kontrollerer, at vi overholder retningslinjerne i praksis, når vi udvikler modeller med kunstig intelligens.
Hvordan anvender vi kunstig intelligens i Topdanmark

 • 65 %
  af vores ejerskiftetilbud er automatiseret

  Vi har bygget en algoritme, der læser såkaldt naturlig sprog (NLP). Den anvender vi til maskinelt at læse tilstandsrapporter på huse, og derfra afgør algoritmen, om vi kan tilbyde forsikring med eller uden forbehold.

 • 20 %
  af værksteders tilbud på reparation behandles automatisk

  Vi har bygget en algoritme, der vurderer værkstedernes tilbud på reparation af vores kunders biler. Vi erstatter årligt mere end 55.000 biler. Algoritmen har indtil nu automatiseret 20% af arbejdet. 

 • 50 %
  af de danske landbrug har forsikret deres bygninger hos os

  For at sikre at vores landbrugskunders bygninger er korrekt registreret, anvender vi en algoritme, der ud fra luftfoto løbende kvalitetssikrer vores registreringer. 

Vil du være en del af Danmarks bedste arbejdsplads?

Se alle ledige stillinger

Kontakt

Innovation
Michael Haftor-von Bahr
Head of Group Market Development
telefon 29 11 03 86