En aktiv indsats mod vandskader

Flere end 70.000 huse døjer hvert år med utætte vandrør, som kan medføre store økonomiske og menneskelige omkostninger. Det er altid en dårlig oplevelse at få en vandskade, uanset hvor god en forsikring man har. Derfor hjælper vi i Topdanmark vores kunder med at forebygge skaden og undgå store gener.

Flere end 70.000 huse døjer hvert år med utætte vandrør, som kan medføre store økonomiske og menneskelige omkostninger. Det er altid en dårlig oplevelse at få en vandskade, uanset hvor god en forsikring man har. Derfor hjælper vi i Topdanmark vores kunder med at forebygge skaden og undgå store gener.

Data kan hjælpe kunden af med bekymringer

Vi ved, at rigtig mange kunder er bekymrede for at få vandskader, fordi deres vandrør ofte er gamle og skjulte. Vandet løber sjældent ud et synligt sted, så det kan være svært at vurdere, om man er på den sikre side og bor i et lækagefrit hjem. Med vandalarmen LeakBot giver vi kunden ro i sindet, fordi den afslører utæthed på brugsvandinstallationen. 

Leakbot er et eksempel på, hvordan vi bruger teknologi til at forebygge skader og hjælpe kunden. Udbredelsen af sensorer, der kan registrere information om forbrug, luftkvalitet, røg, lyd, m.m. giver nemlig gode forudsætninger for nye forretningsmodeller, der kan forebygge uheld og på den måde give værdi til kunden.  Ved at anvende nye teknologier til at indsamle data hjælper vi altså kunden med mere end blot forsikringer.
 

"At have en vandskade tager hårdt på familier, hvorfor vi rigtig gerne vil hjælpe kunden med at undgå det. Vi arbejder i Topdanmark fokuseret med IoT-indsatser, der kan forebygge skader og gøre hverdagen nemmere. Og det er LeakBot et rigtig godt eksempel på"
THOMAS ENNA FORRETNINGSUDVIKLINGSDIREKTØR I TOPDANMARKLeakBot, den intelligente sladrehank

Den intelligente vandalarm LeakBot klipses nemt på hovedledningen, hvor vandet kommer ind i huset. Herfra overvåger den, om hjemmet har utætheder ved at måle temperaturen på vandrøret og i rummet.

Hvis LeakBot opdager et unormalt vandforbrug, sender den en alarm til kunden, som via den tilhørende app kan bestille en VVS’er uden yderligere omkostninger. Servicen inkluderer arbejdstid og standardmaterialer på synlige brugsvandsinstallationer. På den måde spares kunderne også for en masse vandspild i forbindelse med løbende toiletter og dryppende vandhaner.

Læs mere om LeakBot hos Topdanmark

 

"Jeg troede ikke, at det ville være umagen værd at få besøg af VVS’eren, da vi ikke kendte til nogle problemer. Hold da op, hvor tog vi fejl. VVS’eren fandt hele tre små lækager, som kunne have givet os problemer. Foruden en stophane, vi ikke kendte til. Jeg var meget imponeret."
JESPER KUNDE I TOPDANMARKfakta

LeakBot er en prisvindende intelligent vandalarm, der bruger patenteret teknologi til at opdage utætheder på husets brugsvandsinstallationer.

NØGLETAL

 • +70.000
  vandskader

  årligt i de danske hjem på grund af læk på rør og stikledninger

 • 3.000
  liter vand

  sparede LeakBot i snit pr. husstand i et pilotprojekt ved at opdage løbende toiletter og dryppende vandhaner

 • 15 %
  af vores kunder

  har utætheder i deres huse

Vil du være en del af Danmarks bedste arbejdsplads?

Se alle ledige stillinger

Kontakt

Innovation
Michael Haftor-von Bahr
Head of Group Market Development
telefon 29 11 03 86